Tuesday, 22 December 2009

Britton Street, London



video

Britton Street,
Clerkenwell



This design for a family home and basement studio, to be built from lightweight prefabricated CLT panels, will create a ‘Hidden gem’ in a tight and densely populated site. Surrounded by 4-6 storey buildings the design adds to the artisan community thriving within the historic urban fabric of Clerkenwell, central London.

The massing of this contemporary design solution, which sits between two party walls, has been formed by the need to maximise light penetration, to a site effectively in shadow 85% of the year. Indeed, the design has required careful balancing, in order to maintain privacy for its residents whilst minimising the loss of daylight to the surrounding neighbours.

(Design by Spaced Out, rendering and movie courtesy of Clustaspace)

No comments: